Què és un hashtag?

Un hashtag (de l’anglès “hash”, coixinet o quadradet, i “tag”, etiqueta) és una o diverses paraules unides i precedides per un coixinet (#).

És, per tant, una etiqueta que inclou unes dades i que va precedida d’un caràcter especial per tal que tant el sistema com l’usuari l’identifiquin de forma ràpida. S’utilitza en serveis web com ara Twitter, Instagram, identi.ca o en missatgeria basada en protocols IRC (Internet Relay Chat) per assenyalar un tema sobre el qual gira certa conversa.

Un hashtag representa un tema. No obstant això, depenent del servei web, els hashtag indiquen coses diferents. En els serveis de microblogging, en què diversos usuaris publiquen missatges mitjançant tècniques de difusió, un hashtag indica un mateix tema sobre el qual qualsevol usuari pot fer una aportació o opinió personal amb només escriure aquest hashtag en el missatge. Per exemple: S’ha acabat el cap de setmana i torno a anar agobiada. #OdioElsDilluns

Posteriorment, un usuari podrà cercar la cadena #OdioElsDilluns, i aquest missatge estarà present en els resultats de la recerca juntament amb altres missatges amb el mateix hashtag. L’ús massiu d’un mateix hashtag determina un trending topic. En altres serveis com els basats en IRC, com en un xat, un hashtag dóna el nom a la sala, tractant-se així d’un mitjà d’indicar el tema de conversa. No obstant això, la diferència és que en aquests protocols no s’usa de forma generalitzada la difusió, sinó que mitjançant multidifusió els usuaris només reben els missatges que comparteixen aquest mateix hashtag, donant lloc al que es coneix com a sala d’un xat.

Els hashtags no distingeixen entre majúscules i minúscules, però sovint s’empra l’anomenat CamelCase (o ús de majúscules en una posició diferent de la inicial) per millorar la llegibilitat.
Font: Viquipèdia

Thanks! You've already liked this
No comments