Per què creiem que tocar fusta dóna bona sort?

Segur que ho has escoltat un munt de vegades. Abans d’una entrevista de treball o d’un examen, o simplement quan ets conscient que necessites un polsim de fortuna per superar un problema. «Toca fusta!» exclama algú, al que els presents responen col·locant la seva mà immediatament sobre l’objecte més proper fabricat amb aquest material. Però, saps realment d’on procedeix aquesta superstició? Alguna vegada t’has plantejat per què toquem fusta?


En alguns països consideren que perquè el gest tingui l’efecte desitjat no només cal tocar, sinó que cal propinar un parell de copets a la fusta. El primer per transmetre allò que desitgem, el segon per comunicar el nostre agraïment. Aquesta explicació podria tenir la seva arrel en les cultures que creien que els esperits, les fades i altres criatures místiques tenien la seva llar en els arbres.

L’altra gran teoria té origen cristià. Palpar un tros de fusta era originalment com tocar la creu de Jesucrist, una manera de sol·licitar la seva protecció. De fet, encara que en l’actualitat no és ni molt menys freqüent, va arribar a haver-hi qui en portava sempre damunt un tros per intentar que la fortuna l’acompanyés en tot moment.

 

Més informació i font a Touch wood for luck http://www.touchwoodforluck.com.au/history/

 

Foto: Rafel Miro via Foter.com / CC BY-NC-ND

Thanks! You've already liked this
No comments