Cuinar amb el rentaplats

Lisa Casali és una bloguera italiana que està revolucionant la cuina amb un receptari que substitueix el forn o la paella pel rentaplats. La idea parteix d’aprofitar la calor constant dels cicles de rentat més llargs per coure els ingredients dins de borses tancades al buit i de petits pots de vidre hermètics, com els que podem utilitzar per guardar les melmelades.

Casali és una monitora mediambiental molt interessada a difondre consells i pautes per cuinar a baix cost, per això en el seu espai a la xarxa (www.ecocucina. org) aporta idees per estalviar energia i aigua i aprofitar gairebé tot el menjar.

El resultat és un plat sa i saludable, perquè les propietats nutritives dels ingredients es conserven dins del pot, no es perden en l’aigua de cocció o al vapor, i el més important és que l’aigua del rentat no entra en contacte amb els aliments. Aquesta tècnica, que està conquistant aquells que tenen consciència verda, permet coure els aliments a temperatura baixa i constant, una cosa típica dels restaurants d’alta cuina.

El llibre, que ha escrit la mateixa Lisa Casali, ‘Cucinare in lavastoviglie’ encara no està editat a Espanya, però part dels seus continguts es poden trobar a la web de Casali, on també es repeteix una vegada i una altra que per preparar totes les receptes cal utilitzar ingredients ecològics. «No es conformi amb el primer que troba en el supermercat», adverteix.

Thanks! You've already liked this
1 comment