Per què surten els bonys?

Quan alguna part del cuir cabellut, que comença just damunt del nas i abasta tot el crani, es lesiona per un traumatisme obtús, es forma un hematoma, igual que en altres parts del nostre cos.

Com que la pell que recobreix el crani és bastant fina, el cop no és esmorteït per teixits més tous. Això provoca dos efectes: d’una banda, es trenquen més vasos sanguinis i, per una altra, la sang vessada no pot infiltrar-se en teixits més profunds.

EN CONTRA DE LA GRAVETAT

Però, com es produeix un bony? La sang es compon de dues parts essencials, els glòbuls i el plasma, en el qual suren aquests glòbuls. El plasma sanguini és al seu torn una solució aquosa que conté determinades proteïnes que són hidròfiles, és a dir, atreuen i absorbeixen l’aigua.

Aquestes proteïnes extreuen l’aigua del teixit proper, de manera que en el lloc on el plasma sanguini s’ha vessat sota la pell es forma un edema, una espècie d’inflor plena d’aigua que actua en totes les direccions, fins i tot cap amunt, i és suficient per superar la gravetat. És aleshores quan el bony sorgeix.

La subsegüent coloració del bony es deu als mateixos processos que determinen la formació d’un cardenal. Per tant, el procés de curació és semblant. Quan la sang coagulada comença a descompondre’s gradualment i la pressió en l’edema va igualant-se a la pressió exterior, el bony es desinfla.

Thanks! You've already liked this
No comments