Quan es va inventar el codi de barres?

Has pensat alguna vegada amb els codis de barres? Probablement no, però aquests codis estan absolutament a tot arreu, a quasi tot el que puguis comprar. Abans de que s’inventessin, algú havia de fer la laboriosa feina d’enganxar els preus a quasi tot.

Els codis de barres contenen la informació del producte, incloent-ne el preu, el qual és llegible per les màquines d’escaneig. Van ser inventades pels estudiants de tecnologia Bernard Silver i Norman Woodland el 1949, encara que el sistema que se’ls va ocórrer, amb tinta que brillava sota la llum ultraviolada, no era el que utilitzem avui en dia.

El sistema de codi de barres que utilitzem actualment va ser mostrat per primera vegada per l’IBM el 1973. L’any següent, es va dur a terme la primera compra a través d’un codi de barres, tot i que aquesta tecnologia no va arribar a ser comuna fins la dècada dels vuitanta. Ara, el codi de barres està per tot arreu. A més de llegir el preu, els escàners de codis de barres poden proporcionar informació sobre la rapidesa amb què un producte es ven i torna a necessitar noves existències.

Com a curiositat, cal apuntar que la primera compra a través d’un codi de barres va ser d’un petit paquet de xiclets de Wrigley’s Juicy Fruit en un supermercat de Troy, Ohio. Ara el paquet està al Museu Nacional d’Història Americana de l’Institut Smithsonià de Washington DC.

 

Thanks! You've already liked this
No comments