Els sabors segons la Medicina Tradicional Xinesa
Segons la Medicina Tradicional Xinesa, es considera que l’ésser humà precisa en la seva alimentació dels cinc sabors bàsics: el dolç, el salat, l’agre, l’amarg i el picant. Cada Sabor està relacionat a la seva vegada amb els cinc elements xinesos i amb els seus corresponents òrgans.
Aquests sabors exerceixen una acció estimulant sobre l’organisme: el sabor dolç estimula l’estómac, la melsa i el pàncrees i pertany a l’element Terra. El salat estimula el ronyó i la bufeta i pertany a l’element Aigua. L’agre estimula el fetge i la vesícula biliar i pertany a l’element Fusta i l’amarg estimula el cor i l’intestí prim i pertany a l’element Foc. I per acabar el picant estimula el pulmó i l’intestí gruixut i pertany a l’element Metall.
Cal tenir present que tant la manca com l’excés d’aquests sabors no només són nocius per a l’òrgan corresponent, sinó que causa efectes negatius en cadena sobre els restants. És per això que es recomana fer una alimentació equilibrada amb els cinc sabors.
Font: ACPG