Una torre per llençar objectes al buit

Es coneix com Torre Fallturm o ZARM (Centre de Tecnologia Espacial i Microgravetat, per les seves sigles en alemany), i és un dels monuments més curiosos de la ciutat de Bremen. L’edifici té 146 metres d’altura dels quals 110 corresponen a una estilitzada torre. El seu únic propòsit és permetre als científics llançar coses des de l’alt.


La Torre Fallturm és una torre de caiguda, i s’utilitza per a multitud d’experiments relacionats amb la microgravetat, o per a proves de resistència. Aquestes instal·lacions, en concret, es van acabar el 1990. Actualment, són una peça clau en el camp de la recerca espacial, ja que permeten simular les condicions de microgravetat de la ISS durant els 4,7 segons que dura la caiguda de la seva càpsula.

Els experiments de Fallturm permeten analitzar resistència a la tensió, propietats tèrmiques, i altres característiques d’una gran quantitat de materials utilitzats en aeronàutica o en la carrera espacial. Fins i tot s’han llançat peixos vius (que van sobreviure) per determinar si els afecta el mareig. La part superior de la torre, a la qual s’accedeix en ascensor, ofereix unes espectaculars vistes de Bremen.

 

Foto: H.F. Wiebe Group.

Thanks! You've already liked this
No comments