Per què no pots fer-te pessigolles a tu mateix?

Si portes anys intentant fer-te pessigolles a tu mateix, deixa-ho. De debò. És impossible que ho aconsegueixis.


Un estudi de la University College de Londres ha demostrat que una part del cervell pot predir les sensacions quan nosaltres mateixos ens causem, però no quan ho ha fa algú aliè. Així ho ha explicat la neurocientífica Sarah-Jayne Blakemore a ‘Scientific American’: “Quan algú intenta fer-se pessigolles a si mateix el cerebel prediu la sensació, cancel·lant així la resposta d’altres àrees del cos a les pessigolles”.

En altres paraules, el cerebel –la part del cervell que controla el control motor del cos– sap on està exactament la teva mà, i també sap que intentaràs fer-te pessigolles amb ella. La predicció de la sensació l’anul·la per complet, perquè ja no és cap sorpresa o alguna cosa incontrolable. El teu cervell sap que no és una amenaça, llavors no reacciona.

De fet, podries aconseguir-ho amb robots. Estudis han demostrat que un retard entre el moviment de la teva mà i el pessigolleig resultant pot fer-te sentir l’anhelada sensació.

De fet, com més gran sigui el retard, major pessigolleig se sentirà. Per tant, és possible fer-se pessigolles a un mateix? Sí, però només si un està disposat a invertir diners en un parell de robots.

 

Foto: Steve and Sara via Foter.com / CC BY-NC-SA

Thanks! You've already liked this
No comments