Per què els tatuatges són permanents?

Cada vegada que l’agulla del tatuador penetra a la pell causa una ferida provocant que s’iniciï el procés inflamatori del cos humà. Aquest procés envia cèl·lules del sistema immunològic que ocupen el lloc de les ferides per iniciar el procés de reparació. És aquest procés de cura el que fa que els tatuatges siguin permanents.


Unes cèl·lules especials anomenades macròfags acudeixen al rescat, devorant la tinta del tatuatge en un intent per netejar la causa de la inflamació. Altres cèl·lules anomenades fibroblasts absorbeixen el colorant de la tinta. Després aquests fibroblasts i molts dels macròfags es quedaran en la dermis de forma permanent.

La tinta de la panxa dels macròfags i fibroblasts atrapats es veu a través de la pell fent que el tatuatge romangui visible.

De manera que el tatuatge, una vegada guarida la ferida (al cap d’entre 2 i 4 setmanes), en realitat està format per cèl·lules del sistema immunològic que van acudir a defensar el cos de la intrusió de tinta i es van veure ‘contaminades’ pel tint; al llarg del temps, quan aquestes cèl·lules moren són engolides al seu torn per cèl·lules noves que igualment mantenen les restes de la tinta i per tant continuen fent visible el tatuatge

Thanks! You've already liked this
No comments