Com beuen aigua els gossos?

Quan els animals que tenen les galtes esquinçades o incompletes (per exemple, gossos i gats) volen beure aigua d’una superfície plana no poden tancar els llavis i succionar, com podrien fer els humans, sinó que han d’utilitzar la llengua i la força de l’interior de la boca per moure el fluid en contra de la gravetat i atrapar l’aigua.


Aquest procés ha estat el motiu d’un curiós estudi presentat per un equip d’investigadors de l’Institut Politècnic de la Universitat Estatal de Virgínia (EUA).

Els resultats de la recerca van ser presentats al costat d’un vídeo amb imatges a càmera lenta en les quals s’observa amb detall que la llengua del gos es corba per la part posterior mentre se submergeix en el líquid i a continuació, es retira ràpidament cap a la boca. Durant aquesta retirada ràpida, la llengua aixeca una petita quantitat d’aigua que és caçada al vol per la boca de l’animal.

Els investigadors han analitzat aquest moviment des del punt de la ciència física i han descobert que existeixen petites variants en les diverses races de gossos, amb diferències en la dinàmica de la llengua i la geometria del fluid i la freqüència del llepat, expliquen els investigadors en el seu estudi.

 

Font: La Vanguardia

Thanks! You've already liked this
No comments