Per què les balenes són tan grans?

‘Why are blue whales so enormous?’ és un video simpàtic i amè que explica el perquè de l’enorme grandària de les balenes entre altres curiositats d’aquests mamífers, que poden arribar a mesurar 33 metres i a pesar fins a 190 tones.


I tot això malgrat que bàsicament s’alimenten únicament de krill, un animalet semblant a les gambetes i que no arriba ni a tenir la mida del dit petit de la mà.

Es calcula que una balena empassa unes 4 tones de krill al dia; cada mos li proporciona 90 vegades la quantitat d’energia que gasta a engolir-ho, ingerint d’aquesta manera, d’una vegada, 480.000 calories, l’equivalent a 1900 hamburgueses.

Un dels motius pel qual són tan grans és perquè al mar, les espècies que volen ser grans poden permetre’s ser-ho més que les que són de terra, ja que no han de sostenir-se sobre potes i la flotabilitat de l’aigua contribueix a sostenir part del seu pes. No obstant això, el seu creixement està limitat per la quantitat d’energia que necessitarien per moure’s si fossin encara més grans.

Malgrat la seva grandària, la balena blava té el cor de la mida d’un cotxe petit, la seva llengua pesa tant com un elefant i pel seu esòfag amb prou feines cabria una barra de pa.

Podeu veure el video amb subtítols:

 

Photo credit: Réunion Underwater Photography / Foter / CC BY-SA

Thanks! You've already liked this
1 comment