Les pastanagues tenen més antioxidants cuites

Cuinant les pastanagues, augmentarem la proporció d’antioxidants que ens aporten. Segons un estudi de l’equip del professor Luke Howard, de la University of Arkansas, publicat al Journal of Agricultural and Food Chemistry, que mesurà els nivells d’antioxidants de pastanagues crues i pastanagues cuites, les pastanagues cuites tenen majors nivells d’antioxidants que les crues.

L’estudi mesurà els nivells d’àcids fenòlics i betacarotè, substàncies amb propietats antioxidants, importants per una bona nutrició. Els investigadors van trobar que els nivells d’antioxidants augmentaven en un 34,3% en les pastanagues cuites.

El professor Howard va dir: “Pensem que les verdures crues són sempre millor que les cuinades, però això no és sempre així. Les pastanagues cuinades ens ofereixen una major protecció contra el dany oxidatiu que les pastanagues crues

Els antioxidants eliminen del nostre cos els radicals lliures que ens danyen l’estructura bàsica de les cèl·lules provocant-nos malalties cròniques i accelerant el procés d’envelliment.  Els antioxidants poden ajudar-nos a prevenir malalties cròniques com el càncer, l’Alzheimer o la síndrome de Colon irritable, entre d’altres.

Segons les investigacions de l’Institut de Neurociències de la UAB, una dieta rica en antioxidants afavoreix el naixement de noves neurones i podria retardar l’aparició de la malaltia d’Alzheimer o alentir la seva evolució.

Podem augmentar el percentatge d’antioxidants fins un 34,3% si adoptem el bon costum de coure les pastanagues, hi tenim molt a guanyar!

Font: Coaching Personal.cat

 

Thanks! You've already liked this
No comments