Per què els esquimals es fan així els petons?

El petó esquimal no utilitza els llavis. En la llengua dels esquimals o ‘inupiak’ es diu a aquest tipus de petó ‘Kunit’ i és el mateix vocable que s’utilitza per al verb ‘fer olor’.

Aquesta és la forma que tenen per expressar l’afecte entre els membres de la família i sers estimats i consisteix a pressionar o fregar-se el nas i el llavi superior amb el nas i rostre de l’altra persona mentre s’inspira.

Si ho penseu, la raó que això sigui així és molt senzilla … el fred!. Són varis els motius; en primer lloc, en aquests climes tan extrems són poques les parts del cos que queden descobertes i exposades a aquestes temperatures i el nas, és una d’elles. D’altra banda, el nas és una de les parts del cos que abans es refreda, té lògica que intentin escalfar-la, no?

No obstant això, el principal motiu de no usar els llavis és evitar fer-s’hi petites ferides. A causa del fred extrem que fa a Alaska, els llavis s’esquerden i es cobreixen d’una petita capa de gebre. Imagineu-vos que aquests es mullen …. podrien quedar enganxats!

Foto Ev-Kami

Thanks! You've already liked this
No comments