Penya Spirit of Badalona

Inicialment, la Penya no es coneixia com a tal, sinó que en els seus inicis s’anomenava Penya Spirit of Badalona en homenatge a l’aviador Charles Lindbergh, que aquell mateix any havia fet el vol Nova York – París sense escales.
Molts dels jugadors que formaven part de l’equip d’abans de la Guerra estaven lluny de Badalona. Aquest va ser un seriós problema per a molts equips de bàsquet, que fins i tot van arribar a desaparèixer.
A Badalona aquest problema no va trigar a solucionar-se i el club es va quedar amb el solar que hi havia en l’encreuament de la riera del Folch, més conegut com “Canyet”. El solar va ser arreglat pels directius, socis i jugadors fins que el 1939 va ser inaugurat en un partit contra el Rayo.

La Penya naixia l’any 1930 en l’últim any de la dictadura de Primo de Rivera. Les ganes d’un grup de joveníssims badalonins per fer esport i lleure van desembocar en una penya que en els anys ha estat i és un referent per a tots els badalonins. Inicialment es tractava d’una petita agrupació de joves que dedicaven les seves hores lliures a anar amb bicicleta, jugar a tennis taula i a d’altres esports de l’època. Amb el temps, i gràcies a l’empenta del bàsquet pel fet de ser la novetat del moment, es varen anar dedicant a l’esport de la cistella, fins a formar el primer equip que vestia de verd-i-negre per pura casualitat: els seus integrants varen anar a buscar equipatges a Barcelona i només en varen trobar d’aquests colors

Font: Penya.com

 

Thanks! You've already liked this
No comments