Com es fabrica un llapis?

El material que fa que un llapis escrigui és una barreja de grafit (una variant del carbó), argila, cera, i productes químics. Però, com es converteix tot això en quelcom que dibuixi lletres i imatges?

Per a fabricar un llapis, s’ha de barrejar grafit, argila i aigua a altes velocitats. La barreja es col·loca en una màquina que la comprimeix fins a formar una llarga i prima vareta negra. Aquesta vareta o palet es talla en trossos de la mida d’un llapis de longitud, i després es forneja fins a estar totalment dur. Una capa de cera s’aplica a les peces per a què escrigui sense problemes.

Les varetes de grafit endurides es col·loquen dins dels solcs d’una peça de fusta. Aleshores una altra peça de fusta amb solcs similars es col·loca sobre la primera peça que conté el palet de grafit, i les dues s’uneixen en forma de sandvitx.

Les dos peces ja unides es tallen en llapis individuals, s’envernissen, es llimen i se’ls afegeix un cèrcol de metall on es troba la goma d’esborrar. Quan es fa punta a un llapis, el que estem fent és treure part de la fusta per a què el grafit quedi encara més al descobert. Quan algú escriu, diminuts fragments del grafit queden al paper, creant lletres i imatges.

Els llapis de color estan fets de la mateixa manera, encara que amb d’altres pigments i tints que es barregen amb l’argila, enlloc del grafit.

Image courtesy of the Incense Cedar Institute

Thanks! You've already liked this
No comments