Per què els actors no es vesteixen mai de groc?

Existeix la convicció que portar peces grogues al teatre a l’hora d’actuar pot portar mala sort. Però, d’on prové aquesta creença?

Molière, un mític dramaturg, actor i director francès del segle XVII va interpretar en la seva última obra, ‘El malalt imaginari’, el paper principal de malalt. En aquell moments, casualitats de la vida, ell mateix estava patint una greu tuberculosi.

El 17 de Febrer de 1673, mentre representava l’obra per quarta vegada, Molière va patir un fort atac de tos que li va ocasionar el trencament d’una vena, de la que va va començar a rajar sang que va ser tenyir de vermell el vestit groc que duia. Després de perdre el coneixement, va morir a les poques hores a casa seva.

A partir d’aquest succés, el color groc per a la vestimenta va començar a relacionar-se amb l’accident i va entrar a formar part de la galeria de supersticions al món de l’escenari.

Una altra història que vincula el color groc amb la mala sort pertany a Julián Gayarre, un cantant d’òpera espanyol que va morir arran d’un esvaïment a l’escenari mentre representava l’obra ‘Els pescadors de perles’. Per descomptat, vestia una casaca groga.

L’incident va ocórrer quan es va disposar a cantar una nota aguda, i va tenir la mala sort que la seva veu fes fallida, desmaiant-se a continuació. Després d’una profunda depressió, acompanyada possiblement per un càncer de laringe, va morir el 2 de gener de 1890 a l’edat de 46 anys.

 

Photo credit: deVos / Foter

Thanks! You've already liked this
No comments