L’inventor del pa de motlle

Segur que, alguna vegada, mentre ens el menjàvem, ens hem preguntat: com va sorgir el pa de motlle tallat en llesques?


Doncs el pa de motlle tallat en llesques va sorgir arrel de la invenció d’una màquina llescadora de pa (Bread Sliser) pensada i desenvolupada per Otto Frederick Rohwedder.

Resulta que al senyor Rohwedder li molestava moltíssim haver de tallar ell mateix el pa en llesques, per la qual cosa el 1912 va començar a treballar en una màquina que tallés el pa en perfectes llesques. Va estar diversos anys treballant en aquest projecte, però lamentablement un incendi el 1917 va destruir la fàbrica que anava a produir la invenció i els plànols originals.
Va tornar a reprendre el projecte i, 10 anys després, el 7 de juliol de 1928 va ser utilitzada públicament per primera vegada per la Chillicothe Baking Company, a Chillicothe (Missouri). Comercialment va ser un èxit i les vendes de pa de motlle es van disparar. Poc després, Rohwedder va vendre la màquina a la Micro-Co Westco de Bettendorf (Iowa), convertint-se en vice-president i gerent de vendes.
La seva invenció és freqüentment esmentada com una de les millors coses inventades, cosa que ha fet que aquesta no hagi estat modificada i tampoc hagi millorat molt.

 

Thanks! You've already liked this
No comments