Fer el llit és dolent per la salut

Coneixeu els àcars? Bé, doncs aquests desagradables éssers microscòpics són molt feliços en els llits ben fets, amb les mantes i llençols perfectament col·locats en el seu lloc. Així que si ets d’aquestes persones que només aixecar-se es fa el llit a l’instant, per tenir l’habitació ja llesta, estaràs atemptant contra la teva pròpia salut. Però per què?

Un grup de científics de la Universitat de Kingston ha descobert que en fer-nos el llit tots els dies estarem conreant ‘un espai viral’. Els aràcnids porten grans problemes als asmàtics i encara que ens sembli impossible, també són ells els que de vegades ens causen llargues nits d’insomni. Ens fan sentir incòmodes, nerviosos i estranyament cansats.

Els àcars són molt feliços en el nostre llit, alimentant-se de la humitat, de la nostra suor i dels llocs poc ventilats. En cobrir-los amb els llençols i les mantes creem un excel·lent brou de cultiu per fer-los més forts. Per aquest motiu el millor que podem fer és deixar el llit tal com ens aixequem, per després obrir la finestra. Hem de permetre que el llit estigui així les hores que puguem; d’aquesta manera els àcars no podran suportar tant aire fresc, tanta llum i tanta salubritat i moriran a l’instant.

I que sapigueu que els aspiradors no serveixen per eliminar-los, ja que amb ells l’única cosa que aconseguim és passar-los d’un lloc a un altre, però no matar-los. Són com petits vampirs que desapareixen amb la llum del sol i l’aire fresc.

Foto: Lynda Giddens / Foter / CC BY-NC-SA

Thanks! You've already liked this
No comments