El Peix més lleig del món

El Psychrolutes Morcidus va ser catalogat el peix més lleig del món, concretament l’any 2013 on va guanyar el concurs denominat “Ugly Animal Preservation Society”.

Aquest peix també es coneix amb el nom de peix gota o Blobfish, i el seu aspecte en realitat no és tan dolent quan es troba en el seu hàbitat natural, és a dir entre els 600 i els 1200 metres de profunditat dels fons marins situats entre Austràlia i Tasmània.

El seu cos gelatinós està desproveït de músculs i esquelet, quelcom molt comú en els peixos que viuen en aigües molt profundes i que han de lluitar contra l’alta pressió, ja que això els ajuda a tenir una menor densitat dins de l’aigua.

La seva grandària és d’uns 35 centímetres i el seu color és el crema. Disposa d’ulls grans per a veure millor en la foscor i es tracta d’una espècie no gaire evolucionada i que es troba en l’actualitat en perill d’extinció.
És un peix que a més es destaca per no ser un gran caçador, ja que de l’única cosa que s’alimenta és de les restes que es va trobant al seu pas.

Font: AMIC | Eva Remolina

Thanks! You've already liked this
No comments