Dia internacional del gat

Aquest 20 de febrer es celebra el Dia Internacional del Gat. Voleu saber-ne més sobre aquesta festivitat tan curiosa? El primer que cal saber és que no hi ha una única data per festejar i retre homenatge a aquestes mascotes. Els gats compten amb tres dies marcats al calendari on es converteixen en protagonistes únics: el 20 de febrer, el 8 d’agost i el 29 d’octubre.


L’origen del Dia Internacional del Gat coincideix amb la defunció del famós Socks, el felí de Chelsa Clinton, filla de Bill Clinton, que va estar vivint a la Casa Blanca entre els anys 1993 i 2009. Donada la seva popularitat, el Fons Internacional per al Benestar dels Animals (IFAW, per les seves sigles en anglès) juntament amb altres agrupacions i comptant amb el suport de nombrosos internautes van decidir que era necessari celebrar el Dia Internacional del Gat.

Van ser nombroses les ocasions en les quals es va veure a aquest gat formar part de l’estampa de la qual fos residència dels Clinton durant els vuit anys que van viure allà. I fins i tot va arribar a comptar amb un videojoc propi l’any 1993 – que mai va veure la llum- on Socks era el protagonista i havia d’anar esquivant diferents obstacles, entre els quals es trobaven polítics corruptes.

Amb la defunció de Socks, nombroses veus van aprofitar l’ocasió perquè el Dia Internacional del Gat servís per conscienciar a nivell mundial de la importància de cuidar a aquest animal com es mereix, tant als qui tenen aquesta mascota com als qui estan pensant a tenir-la. També per afavorir l’adopció d’aquests animals.

Des de la IFAW donen una sèrie de recomanacions als amos: que l’esterilitzin al més aviat possible, que tinguin al dia les vacunes necessàries i que acudeixin de manera regular al veterinari.

Línies més amunt apuntàvem al fet que existeixen diverses dates per celebrar aquest esdeveniment. Llavors, quan és el Dia Internacional del Gat? La més estesa és el 20 de febrer, però no és l’única. El 29 d’octubre se celebra el Dia Nacional del Gat a Estats Units, en alguns països d’Europa (com Itàlia) és el 17 de febrer mentre que Rússia prefereix optar per l’1 de març.

Photo on Foter.com

Thanks! You've already liked this
No comments