Com repel·lir els mosquits

Consells per combatre aquests animalots tan petits però alhora molt molestos, tant per a grans com pels més petits.

Doncs bé, per repel·lir els mosquits a  l’exterior us avancem les propostes següents:

• Hi ha plantes que actuen com insecticides, com la citronella (Cymbopogon Nardus), el romaní (Rosmarinus Officinalis) i l’alfàbrega (Ocimum Basilicum). Per això convé situar-les en testos a prop de les finestres, per evitar que els mosquits entrin a casa. Per a superfícies més grans podeu servir-vos de l’aroma repel·lent natural de les flors del gessamí (Jasminum), la lavanda (Lavandula), la menta i la canyella.

• Per a zones grans on hi ha massa mosquits, una alternativa més eficaç són les torxes o electrocutors de llum, disponibles en diferents mides, que requereixen de connexió a la xarxa elèctrica. Els mosquits són atrets per la llum ultraviolada que emeten els tubs d’aquests aparells i en apropar-se i tocar-los reben una descàrrega d’alta tensió.

• Els fanals de bateria solar funcionen d’una forma semblant però no necessiten connexió elèctrica. Es poden ubicar sobre el terra o penjar. Alguns models emanen una barreja de gasos que atrauen els mosquits i quan estan a prop els aspiren i els capturen en una bossa.

• En espais grans s’acostumen a utilitzar insecticides químics de molt baix impacte ambiental i biològic, o es fa un tractament amb fum o boira freda.

Font: ACPG / Tot Sant Cugat

Thanks! You've already liked this
No comments