Les pèl-roges i l’anestèsia

Encara no se sap molt bé per què, però resulta que les pèl-roges necessiten un 20 per cent més d’anestèsia que la resta de persones perquè la substància els faci efecte quan estan sobre una taula d’operacions.

Al principi els anestesistes simplement coneixien la dada sobre la base de les seves experiències, però una sèrie d’experiments «lleugerament cruels, pel bé de la ciència» va confirmar el fet.

L’equip investigador de la Universitat de Louisville va treballar amb una mostra de dones blanques amb edats compreses entre els 19 i 40 anys, a les quals se’ls va donar a inhalar l’anestèsic ‘Desflurane‘, i a les quals es va mesurar el seu grau de reacció a diferents estímuls de dolor en diferents parts del cos.
Es va calibrar de manera especial la reacció inconscient de braços i cames a estímuls dolorosos i es va constatar que en el cas de les pèl-roges era necessària major quantitat d’anestèsic per bloquejar una resposta que en el cas de les dones rosses, morenes i castanyes.

Es creu que això pot tenir a veure amb algun factor de tipus genètic comú a totes les dones pèl-roges, que a més de proporcionar-los la seva natural pal·lidesa i color de pèl vermellós les faci especialment sensibles al dolor;  per aquest motiu és més difícil ‘adormir-les’ amb anestèsia.

 

Foto: http://vianaarts.deviantart.com/ ( en realitat no és una foto, és un dibuix fet només amb bol·lígraf. Curiós, oi?)

Thanks! You've already liked this
No comments