Un gran disgust pot tornar el cabell de color blanc?

Pot la por extrema o l’estrès canviar el color del cabell? Sí, però no instantàniament. L’estat psicològic té un impacte significatiu en les hormones que poden afectar la quantitat de melanina dipositada en cada fibra del cabell, però els efectes de les emocions triguen un temps a apreciar-se.

Hem de pensar que el cabell actual que observem en els nostres caps va emergir del seu fol·licle un temps enrere. Així que els cabells blancs o qualsevol altre canvi de color és un procés gradual, que ocorre en el transcurs de diverses setmanes, mesos o anys.

El que també pot causar aquest canvi de color és l’alopècia areata que forma zones en el cap sense pèl, i en algunes, quan comença el procés de creixement, es podrien formar metxes de pèl blanc. Aquest tipus d’alopècia alguns estudis la relacionen amb l’estrès, encara que hi ha controvèrsia amb això. Potser per això, puntualment, la gent uneix tots dos conceptes, però no és veritat que un disgust torni el pèl blanc de sobte. El pèl blanc necessita un temps de creixement, no és alguna cosa instantània.

Photo credit: yooperann / Foter.com / CC BY-NC-ND

Thanks! You've already liked this
No comments