El camí més perillós del món

El Caminito del Rey és un pas construït en les parets del congost dels Gaitanes, en El Chorro, entre Álora i Ardales, a la província de Màlaga (Espanya). Es tracta d’un pas per als vianants de 3 km amb llargs trams amb una amplària d’amb prou feines 1 m penjant fins a 100 m d’altura sobre el riu, en unes parets gairebé verticals.

Actualment està molt deteriorat, gairebé tot el recorregut està sense barana i hi ha segments que s’han esfondrat, quedant només la biga de suport. Tots aquests factors han contribuït a crear una llegenda negra després d’haver perdut la vida diversos excursionistes tractant de creuar-ho.

Precaucions

Actualment està prohibit accedir al Congost dels Gaitanes a través de les vies del tren i es pot arribar a sancionar amb altes multes (6000 €) a l’infractor. Malgrat això, molta gent hi segueix transitant. Com a precaució s’ha de portar arnès (per enganxar-ho als cables de la paret), disipador per a vies ferratas (per assegurar-se en el cable d’acer) i casc (per protegir-se del despreniment de pedres).

 

Més informació i fotografies a Kuriositas www.kuriositas.com/2013/10/caminito-del-rey-most-dangerous-pathway.html

 

Thanks! You've already liked this
No comments