On van a parar els residus quan fas servir el lavabo d’una avió?

Crec que en moltes ocasions hem tingut la ingènua idea que en anar al bany d’un avió i en polsar el botó que s’emporta els nostres residus, un desafortunat a la Terra serà testimoni del que hem menjat o begut unes hores abans. No és impossible, però tampoc és algo comú.


Òbviament existeix un contenidor especial dins de l’avió que acumula tots els residus, els quals són rebutjats acuradament després d’aterrar a la seva destinació. Però… sabies que en polsar el botó del vàter, els teus residus viatgen al contenidor a una velocitat més ràpida que un cotxe de Fórmula 1?

Aquí teniu un vídeo de Smithsonian Channel bastant il·lustratiu, on mostra tot el recorregut que fan els nostres residus en un clàssic vol. De fet també fa esment del famós ‘Blue Hissi’ que es tracta de filtracions de residus -quan hi ha algun error en el contenidor-, els quals cauen directament a la Terra però que, a causa de l’altura i velocitat, arriben al planeta en forma de gel blau, que és ni més ni menys que residus congelats sobre el clàssic líquid blau dels banys.

Foto: Duncan Creamer via Foter.com / CC BY-NC-ND

Thanks! You've already liked this
No comments