L’estruç no amaga el cap sota terra

És molt comú en la nostra vida quotidiana escoltar que amaguem el cap sota terra, com l’estruç, per fugir de les nostres responsabilitats. Seria una estupidesa per part d’aquest animal amagar el cap i esperar que el perill passi, no creieu? Si fos així ja estarien extingits. El depredador només hauria d’abalançar-se sobre ell i degustar la seva carn.


Aquesta creença s’ha d’haver originat, amb gairebé tota seguretat, en el comportament d’aquestes aus en determinades circumstàncies, com les descrites a continuació

  • Ocorre que, quan se senten en perill, baixen el cap arran de terra per ocultar el seu llarg coll i confondre als depredadors que no poden distingir el cap de la seva possible presa des de la distància.
  • També baixen el cap arran de terra mentre coven els ous per ser menys visibles i ocultar, mentre sigui possible, la ubicació del niu.
  • Per la seva banda, els pollets estiren el seu coll al llarg del sòl en sentir-se amenaçats per ocultar la seva situació.

En resum, com a mecanisme de defensa o protecció col·loquen el cap i el coll sobre el sòl per dissimular la seva altura i passar desapercebudes. Però no introdueixen el cap sota terra per ocultar-se.

Foto: Foter.com

Thanks! You've already liked this
No comments