Què són els llamps?

El clima càlid i enganxós i els núvols Cumulonimbus foscos són els signes segurs que s’aproxima una tempesta. Aquestes poden ser bastant dramàtiques: amb llamps, raigs lluminosos, trons, vents i pluges fortes. També poden anar acompanyades de granissades.

Mentre es formen i creixen els núvols de tempesta, una gran activitat es genera en el seu interior. Fortes corrents d’aire fan que les gotes d’aigua i els cristalls de gel xoquin entre si. Aquestes coalicions creen una força anomenada càrrega elèctrica.

D’aquesta manera, el núvol queda carregat elèctricament. Habitualment, les càrregues positives es situen a la part superior, mentre que les negatives s’assenten a la base del núvol. Dins del núvol es produeixen corrents ascendents i descendents que barregen aquestes partícules. Com que les càrregues elèctriques oposades s’atreuen fortament entre si, de vegades s’ajunten i produeixen una descàrrega.

Les càrregues negatives es desplacen cap a les positives i creen un increïble corrent elèctric: el llamp, que viatja a 96.000 km per segon.

El llampec, d’altra banda, és l’esplendor, la llum que fa el llamp en caure.

Thanks! You've already liked this
No comments