Spiderman per poc no va desaparèixer

Spiderman, o l’home aranya, és un personatge de còmic creat per Stan Lee i Steve Ditko. La seva imatge sempre ha estat publicada per Marvel Comics,  l’editorial que té els drets exclusius del personatge.

Al llarg del temps, se n’han fet diverses adaptacions a la televisió i al cinema: Dins de la trajectòria del personatge, cal destacar l’etapa de Stan Lee i Steve Ditko (1962-1966), la del propi Stan Lee i John Romita Sr. (1966-1973), sens dubte la de Roger Stern i John Romita Jr. (1982-1984) i, recentment, la de Joseph Michael Straczynski i John Romita Jr. (2001-2004).

L’origen d’un mite

Spiderman per poc no va desaparèixer. Deien que:

No pots dir-li a un heroi ‘Home Aranya’ perquè a la gent li fa fàstic les aranyes.
No pots fer que un adolescent sigui un superheroi. Els adolescents només poden ser personatges secundaris (Spidey era adolescent quan va començar la sèrie).
No pots donar-li a un heroi tants problemes. Els lectors no el veuran prou heroic.
No hi pot haver un heroi que no sigui alt, elegant i atractiu (Peter era la típica imatge d’estudiós d’aquells temps).
No pots fer que tingui una noia que el sobreprotegeixi tant i el tingui tant contemplat, no feia pas impressió de mascle viril.

El seu uniforme

L’heroi utilitza un vestit de Spandex -el material de la majoria de vestits dels súper herois de la Marvel- que li serveix per a preservar la seva identitat secreta, que és integral. Té una caputxa-passamuntanyes, guants, samarreta i pantalons.

Spiderman ha disposat de diversos vestits. Destaquen:

L’uniforme blau i vermell clàssic, amb el qual es va fer famós des de la seva primera aparició.
El vestit negre alienígena (tret de la saga Secret Wars de la Marvel) del qual després en derivaria en Venom.
El robòtic vermell i groc creat per Tony Stark (alias Ironman) en la fase prèvia a la guerra civil (saga civil war de la Marvel).

Photo credit: JD Hancock / Foter.com / CC BY

Thanks! You've already liked this
No comments