Per què no t’has de netejar les dents després de dinar?

Raspallar-se les dents immediatament havent dinat és un dels errors més estesos. Sembla lògic pensar que el millor moment per rentar la dentadura és després d’usar-la, però és una idea equivocada.

Si fem això, fregarem l’àcid, el major enemic de les nostres dents, contra aquestes, fent que el seu efecte sigui més intens i durador.

‘Quan menges o beus alguna cosa àcida, el pH de la teva boca disminueix i triga un temps a tornar a la normalitat’, va explicar al Wall Street Journal el president de l’Acadèmia de Dentistes nord-americana Jeffrey Cole. El pH ideal de la nostra boca se situa entorn del 7, mentre que un refresc (encara que sigui light) pot ser de fins a 2,5, ‘semblant al del vinagre’.

En comptes de rentar-nos les dents, el millor que podem fer després d’un menjar és esbandir la boca amb aigua, que farà que els nivells de pH es situin dins de la normalitat. Cole creu que és preferible que tinguem a la feina una petita ampolleta amb fluor que un raspall. Després dels menjars podem fer una neteja per prevenir que la placa s’acidifiqui.

 

Photo credit: FranUlloa / Foter / CC BY-NC

Thanks! You've already liked this
No comments