Per què se’ns arruga la pell quan envellim?

Una de les grans lluites que té l’home és contra el temps. I això que té les de perdre…La raó és que ens fa por envellir, i tot el que això comporta. Un exemple són les arrugues. Quina ràbia que ens fan, i sobretot les primeres! Però, us heu parat a pensar per què se’ns arruga la pell quan envellim, si no se’ns arruguen els òrgans, per exemple?

A causa del sol, la gravetat i l’expressió facial. Aquest còctel fa que la pell se’ns vagi arrugant a poc a poc com una pansa.
Però, anem a pams: com que vivim a la superfície de la Terra, tenim la pell contínuament exposada als rajos ultraviolats, que van debilitant una part de la dermis i les fibres de col·lagen que hi ha a dins, que són les encarregades que la pell sigui ben flexible. Si a això hi sumem la quantitat d’expressions que fem a la vida com riure, plorar o enfadar-nos, veurem com aquests plecs de la pell al final són permanents. I després hi ha la gravetat, o sigui que tot el que és a dalt acaba baixant. És com si tinguéssim algú constantment estirant-nos la pell cap a terra. I, és clar, al final acaba cedint!

 

Thanks! You've already liked this
No comments