Per què les plantes tenen flors?

Per sobreviure, cada planta ha de reproduir-se, o crear noves plantes. Moltes plantes tenen flors per poder produir, en el seu interior, llavors que després es convertiran en noves plantes.

Les flors contenen la part femenina i la masculina de les plantes i ambdues són necessàries per produir llavors. Algunes flors poden contenir en si mateixes els òrgans masculí i femení. Altres tenen l’un o l’altre.

La part masculina genera una pols molt fina anomenada pol·len, que és el que ens fa esternudar quan pateixes al·lèrgia. Per produir una llavor, el pol·len ha d’anar de la part masculina a la femenina. Això s’anomena pol·linització. Però, si les plantes no es poden moure, com pot el pol·len anar de la part masculina d’una flor a la part femenina d’una altra flor?

Les plantes tenen diversos ajudants per transportar el pol·len. Els principals són els insectes, com les abelles o les papallones, i el vent. Quan els petits animalons es posen damunt la flor per alimentar-se, el pol·len s’adhereix a la seva pell. Al visitar una altra flor, una part de la pols cau i si arriba a la part femenina de la flor, podrà formar-se una llavor.

 

 

 

 

Thanks! You've already liked this
No comments