Per què els astronautes no es maregen a l’espai?
Un dels tants problemes i dificultats de viatjar a l’espai és que el cos humà no està fet per viure a gravetat zero. Però, per què els astronautes no es maregen quan es troben a l’espai? Els membres de l’Estació Espacial Internacional ens expliquen que té a veure amb la capacitat del cervell humà d’adaptar-se.
Tim Peake, un dels astronautes que es troba actualment a l’Estació Espacial Internacional, va realitzar un experiment per comprovar per què els humans que resideixen temporalment a l’espai exterior no es maregen, ni tan sols quan es posen a girar i girar a molta velocitat a gravetat zero.
L’astronauta explica que els humans si que es maregen però molt lleument, quan el cos experimenta una acceleració sobtada i dràstica (per exemple quan comença a girar a tota velocitat), però això només dura un parell de segons. El donar voltes i més voltes a gravetat zero no afecta al cos com ho faria a la Terra.
La raó es deu al fet que el mareig es genera a causa que el fluid que es troba en l’oïda interna s’agita, però a gravetat zero això no succeeix sinó que el fluid sura dins de l’oïda interna, la qual cosa té com a resultat que l’astronauta se sentirà marejat durant els seus primers dies a l’espai, però després el cervell s’adapta i començarà a ignorar els senyals de l’oïda interna per només tenir en compte el que veuen els ulls.