Quant pesa el martell de Thor?

Una versió, publicada per Marvel, i adoptada per les actuals pel·lícules de la saga, detalla que Mjolnir va ser forjat per ordre del propi Odín, a l’interior d’un estel moribund i a partir de material del seu propi nucli.

Si ens atenim a aquesta versió de l’imaginari Marvel, el martell de Thor és increïblement pesat. Els estels d’aquest tipus (estels de neutrons) tenen tanta massa, que un fragment de la grandària d’un terròs de sucre del nucli d’un d’aquests astres pesaria entorn de 400 milions de tones mètriques.

Tenint en compte la grandària del cap del martell, Mjolnir pesaria entorn de 4.6 bilions de tones mètriques. En cas d’impactar contra el nostre planeta, com es veu a la primera pel·lícula de Thor, el martell no deixaria un cràter d’uns metres, sinó que travessaria tot el planeta destruint-ho completament. La força gravitatòria de l’arma és suficient com per fer-nos miques només apropant-nos a ella.

Afortunadament, la mitologia nòrdica assegura que una de les qualitats màgiques de Mjolnir és precisament poder copejar amb la força que Thor vulgui…

 

 

Thanks! You've already liked this
No comments