Quanta gent viu a l’Antàrtida?

L’Antàrtida és el continent més austral de la Terra, on s’ubica el Pol Sud. Situat en la regió antàrtica de l’hemisferi sud, gairebé en la seva totalitat queda al sud del Cercle polar antàrtic, tot envoltat per l’oceà Antàrtic. Amb 14 milions de quilòmetres quadrats, és considerat el sisè continent de la Terra, atès que sota l’espessa capa de gel hi ha sòl (a diferència del Pol Nord, on a sota el gel només hi ha les aigües de l’Oceà Àrtic) i que no té cap lligam territorial amb els cinc continents restants.

Al voltant del 98% de la superfície de l’Antàrtida està coberta per gel amb, almenys, una mitjana de 1,6 quilòmetres de gruix.

L’Antàrtida, de mitjana, és el continent més fred, sec i ventós, i és el més elevat del món, amb una alçada mitjana de 2.000 metres sobre el nivell del mar. L’Antàrtida es considera un desert, amb precipitacions anuals de només 200 mm al llarg de la costa i molt més baixes a l’interior.

No hi ha éssers humans residint-hi de manera permanent, si bé entre 1.000 i 5.000 persones habiten al llarg de l’any a les estacions d’investigació repartides per tot el continent. Només les plantes i els animals adaptats al fred hi sobreviuen, com, per exemple, els pingüins, les foques, molts tipus d’algues i la vegetació de la tundra.

 

Font: Viquipèdia

 

 

 

Thanks! You've already liked this
No comments