El suc de cireres alleuja el dolor muscular

Ingerir suc de cirera abans i després de realitzar exercici físic pot alleujar alguns dels símptomes de dany muscular que ocasiona la pràctica esportiva.

Aquesta conclusió ha estat publicada en l’edició electrònica de la revista British Journal of Sports Medicine, on els autors de la recerca han confirmat que les cireres àcides són una molt bona font d’antioxidants i antiinflamatoris, substàncies que ajudarien a preservar la funció muscular.

L’experiment va ser realitzat amb una desena de joves esportistes que van prendre suc de cirera i un placebo abans i després de realitzar una prova física. La meitat dels joves va beure suc durant vuit dies, mentre l’altra meitat va prendre el placebo. Passat aquest temps, van realitzar l’exercici, consistent a estendre el braç mentre agafaven una palanca que exercia resistència.

Dues setmanes després, es va repetir l’exercici, però en aquesta ocasió les persones que havien ingerit el suc de cirera van prendre el de placebo, i viceversa. Els resultats no van deixar lloc a possibles dubtes: quan van prendre la beguda de fruites sentien menys dolor -i durant menys temps-, que en prendre el placebo.

Thanks! You've already liked this
No comments