Els forats de les raquetes de pàdel no serveixen per a res

Francisco Huera-Huarte, investigador del Laboratori d’Interacció Fluid-Estructura, del Departament d’Enginyeria Mecànica de la URV, acaba de publicar a la revista científica Journal of Sports Engineering and Technology que analitza la funció del que els fabricants de raquetes de pàdel anomenen «forats aerodinàmics».

El resultat és que, des del punt de vista de l’aerodinàmica, els forats no tenen un efecte rellevant en la raqueta i, en cas que se’n vulgui posar, cal distribuir-los a la zona externa i no a la zona central, que és on se solen situar. Quan els forats es disposen a la zona externa, els raigs que es produeixen interaccionen amb l’estela que genera la raqueta quan es colpeja i fa que les forces aerodinàmiques siguin menors. El fet de tenir-los a la part central provoca que no millori l’aerodinàmica, al contrari. I si, a més de l’aerodinàmica s’analitza la rigidesa o durabilitat de la raqueta, el pitjor és tenir-los al centre.

En aquest treball, s’ha utilitzat un model de raqueta genèric per analitzar l’efecte dels forats en les forces d’arrossegament i com aquestes forces estan relacionades amb l’estela generada durant el moviment. Segons l’investigador, «el jugador difícilment notarà cap diferència amb forats o sense». Amb els forats a la part externa de la raqueta, aquesta té menys resistència aerodinàmica i més estabilitat, i una raqueta lliure de forats a la part central pot durar més.

Font: Tarragona Diari/Nació Digital

 

Thanks! You've already liked this
No comments