El nou bitllet de 5€

Sabíeu que si disposéssim en línia recta tots els bitllets de 5 euros que hi ha ara mateix en circulació, aquesta fila donaria la volta al món 4,6 vegades? I sabíeu que fent una fila amb només els bitllets fabricats al 2012, podríem arribar a la Lluna des de la Terra?

El president del Banc Central Europeu Mario Draghi ha anunciat la nova sèrie de bitllets d’euro “Europa”, la segona des de la implantació de la moneda unitària europea fa gairebé 11 anys. El primer bitllet de la nova sèrie serà el de 5 i estarà en circulació a partir del maig de 2013.

El disseny de la nova sèrie

La sèrie s’anomenarà “Europa” ja que incorporarà un retrat del personatge de la mitologia grega amb aquest nom en diversos elements com l’holograma donant així un caràcter més humà als bitllets. La imatge d’Europa surt d’un gerro antic conservat al Louvre de París.

Els nous bitllets, creats pel dissenyador berlinès Reinhold Gerstetter, tindran més elements de seguretat que la primera sèrie per  tranferir més confiança al públic europeu. El BCE i els bancs centrals nacionals dels països de la Unió Monetària han desenvolupat sistemes per aconseguir anar per davant dels falsificadors de bitllets i aconseguir que aquests durin més i siguin més resistents. I és que només en el primer semestre d’aquest any s’han tret de la circulació  un total de 251.000 bitllets falsos.

La sèrie “Europa” mantindrà el tòpic d'”èpoques i estils” amb ponts i monuments pels dibuixos dels diferents bitllets i també tindrà els mateixos colors dominants però la podrem diferenciar de la primera sèrie pels nous elements de seguretat. Per exemple el número 5 del bitllet d’aquesta quantitat canviarà de color segons l’angle de visió anant des del verd maragda fins al blau fosc.

Font: 324.cat

Thanks! You've already liked this
No comments