Curiositats del cervell humà

El cervell és un òrgan de la part avantsuperior de l’encèfal i el centre supervisor del sistema nerviós central en tots els vertebrats i molts invertebrats. En molts animals el cervell es troba dins el cap; d’aquí el nom d’encèfal (en grec, encefalon). En els vertebrats, el cervell està protegit pel crani.

El cervell pot ser extremadament complex; l’humà té aproximadament 100.000 milions de neurones, unides cadascuna, a través d’unes 10.000 connexions. Controla i coordina el comportament i les funcions mentals (les emocions, la memòria, l’aprenentatge, la cognició, la percepció i l’atenció), a més d’englobar els aparells sensitius primaris de la vista, oïda, equilibri, gust i olfacte.

Voleu saber-ne unes quantes curiositats més? Aquí us les deixem:

– Un estudi confirma que parlar sol quan tenim un problema ens ajuda a organitzar les idees i trobar una solució més ràpidament.
– Tenim unes 100.000 milions però a mesura que el cos va envellint cada vegada n’hi ha menys, per això és molt important fer sempre exercicis de memòria i llegir.
– Segons l’institut de Neurociència de Londres un cervell està completament madur als 40 anys.
– L’amor en el cervell es troba a les zones del nucli estriat i a l’ínsula, i és gràcies al cervell que podem sentir les emocions.
– Al cervell li agrada la xocolata. És per això que al 80% de la població li agrada aquest aliment. La xocolata ofereix al cervell una gran quantitat d’energia i endorfines (que ens fan sentir millor) i estimula les ones theta del cervell que provoquen la relaxació.

 

Foto: Gaetan Lee / Foter / CC BY

Thanks! You've already liked this
No comments