Curiositats de l’Emperadriu Sissí

Bella, culta (dominava 5 idiomes) rebel i avançada per al seu temps, fumava i passejava amb els seus gossos pels salons de palau i fins va arribar a instal·lar una pista de circ als jardins.

Isabel va néixer a Munic el 1837, Princesa Real de Baviera. Educada lluny de la Cort de Baviera, va passar la major part de la seva infància alternant gran temporades entre la seva ciutat natal i els salvatges paratges que envoltaven al Castillo, que el seu pare havia adquirit per ser utilitzat com a residència d’estiu i que aviat es va convertir en la residència preferida per la família ducal.

6 curiositats sobre Sissí Emperadriu:

Sissí Emperadriu era una persona enormement deprimida: era tan negativa que els seus propis fills estaven cansats d’ella. El mateix lloc governamental que li permetia fer el que més li agradava, viatjar, era alhora el detonant de les seves depressions: era emperadriu en contra de la seva voluntat, no li agradava viure a palau i el protocol de la cort li tocava els nassos. Es considerava una ànima lliure.

La seva relació amb Hongria: després de néixer el seu primer fill, la relació amb el seu marit es va deteriorar. Va sofrir una crisi nerviosa, va viatjar a Corfú i, en tornar, havia canviat per complet la seva manera de ser.
Va recordar que abans de ser emperadriu estava enamorada d’Hongria i, a canvi de passar més temps a la cort, va convèncer al seu marit per fer d’aquest un regne independent. Agraïts, els hongaresos tindrien sempre bones paraules cap a ella.

Tenia una àncora tatuada: en els seus últims anys de vida, Isabel de Baviera es va tatuar una àncora en una de les seves espatlles per la immensa passió que sentia cap al mar i les llargues travessies allunyades de casa. De fet, sempre demanava ser lligada al masteler del seu vaixell durant les tempestes.

Tenia un gimnàs personal a casa: no només caminava diàriament unes vuit hores, sinó que a més es va fer instal·lar diverses eines d’entrenament a la seva habitació. Només menjava fruita i peix bullit. A causa d’aquests fets s’ha assegurat que patia d’anorèxia (mai va passar dels 50 quilos).

Trigaven tres hores a pentinar-la i altres més a vestir-la: com tothom comentava la bellesa de l’emperadriu, aquesta va acabar obsessionant-se amb el seu físic – especialment amb la seva llarga cabellera, que li arribava fins als turmells.

Va ser assassinada: al 1898, estava donant un dels seus passejos a Ginebra quan un anarquista italià va xocar a propòsit contra ella i li va clavar un estilet afilat en el pit. En aixecar-se Sissí va creure estar bé i, al no veure la ferida, va marxar amb vaixell. Una vegada aquí va caure desmaiada i va morir per hemorràgia.

 

#SiSi

Thanks! You've already liked this
No comments