Per què els guions de cinema estan escrits en Courier?
Els guions de cinema es van començar a redactar a l’era de les màquines d’escriure, i sempre s’havien utilitzat com a producte final tal qual sortien de la màquina — sense edició posterior.
Amb el temps, les eines van canviar. Van arribar els ordinadors, les impressores i els arxius PDF, però els guions han mantingut el mateix aspecte que quan sortien de les famoses màquines d’escriure. En concret, els guions estan escrits amb la tipografia Courier amb una mida de 12 punts.
Un dels trets característics dels models antics de màquines d’escriure és que a tots els caràcters se’ls assigna la mateixa quantitat d’espai, independentment de la seva amplada. Per exemple, una ‘i’ ocupa el mateix espai que la ‘m’, malgrat ser molt més prima. Aquest és el principi que defineix l’aspecte de la Courier: un text escrit en Courier presenta buits entre les lletres, per això té una aparença una mica uniforme.
Tot i així, el fet d’utilitzar sempre la mateixa tipografia amb la mateixa grandària [ambdues característiques d’avui heretades de la màquina d’escriure] té alguns avantatges com, per exemple, que els guionistes ja saben que una pàgina de guió acostuma a equivaldre a un minut de pel·lícula a la pantalla.
La Courier va ser creada per Howard G. Kettler el 1955 per IBM. Posteriorment, Adrian Frutiger la va redibuixar i va crear la Courier New.