L’alfabet més llarg del món

Dins de l’enorme varietat d’idiomes que hi ha al món hi ha alguns que destaquen per la seva peculiaritat. Aquest és el cas del jemer, l’idioma oficial de Cambodja, l’alfabet del qual és el més llarg del món amb 72 lletres, de les quals 32 són vocals.

Per contra, la seva gramàtica és tremendament senzilla comparada amb el castellà. No existeixen els temps verbals, ni el gènere, ni el nombre i tampoc els articles.

En l’altre extrem de la multitud d’idiomes que existeixen, ens trobem amb el rotocas, que es parla a la illa de Bougainville, pertanyent a Nova Guinea. El seu abecedari només conté 12 lletres de l’alfabet llatí modern, és a dir, del mateix tipus que les del castellà. Utilitza les mateixes cinc vocals del nostre idioma i només set consonants.

Hi ha un idioma fins i tot més senzill. Es tracta del pirahã, una llengua no escrita que per tant no disposa de cap alfabet. El poble que l’utilitza habita a la ribera del riu Maici (Brasil) i en comunicar-se només emeten 10 tipus diferents de fonemes. No se sap amb seguretat el nombre de persones que parlen aquesta lengua, però l’últim cens que es va realitzar el 2004 va revelar que només quedaven uns 150 parlants.

Font: Muy Interesante

Thanks! You've already liked this
No comments